Pinguino: waar liefde en ijs samenkomen

Pinguino, een opvallende ijszaak in de Kortestraat in Leuven, heeft snel het hart van velen veroverd met hun unieke benadering van ijs en liefde. In dit interview duiken we dieper in hun verhaal en visie, leren we meer over Marie en Junior, de eigenaars, en ontdekken we waarom ze Ranson hun droge grondstoffen laten blenden.

Hoe is Pinguino ontstaan?

Liefde staat centraal in onze onderneming. Bij Pinguino gaat het vooral over het creëren van unieke momenten, momenten van liefde en plezier. Enkele jaren geleden, voor het ontstaan van Pinguino, hadden wij onze eerste date hier op deze locatie in de Kortestraat. Hier ontdekten we onze gedeelde passie: het eten van ijsjes. Zonder dat we het verwachtten groeide onze liefde uit tot een prachtig liefdesverhaal. Jaren later, in 2022, kregen we de kans om deze zaak over te nemen. Het was een droom die uitkwam. Na heel wat training, opleidingen, experimenteren en veel tastings, besloten we om in 2023 te rebranden en onze eigen missie en dromen na te jagen: unieke momenten van liefde en geluk creëren door te doen wat we het liefst doen nl. het maken en verkopen van ongelooflijk lekker ijs met de focus op puurheid, kwaliteit en innovatie. En welke naam past beter bij het concept dan ‘Pinguino’? Het is de Italiaanse vertaling van het woord Pinguïn, het dier dat symbool staat voor eenheid, gemeenschap en vernieuwing.

Een zeer professionele maar toch ook persoonlijke aanpak. Daarnaast waardeert Pinguino Ranson's focus op duurzaam ondernemen.

Marie De Merlier

Website news panorama Pinguino

Op de gevel van jullie zaak staat "IJS MET BALLEN". Waarvoor staat dit?

De slogan "IJS MET BALLEN" is een woordspeling die verwijst naar vitaliteit, kracht en energie - waarden die de manier waarop we ondernemen weerspiegelen.

Wat zijn de populairste smaken bij Pinguino?

Pinguino's bestsellers zijn onder andere de signature smaken Peanut Brownie Fudge en Strawberry Cheesecake, evenals klassiekers zoals Bueno, Vanille en Chocolade. Ook de vegan romige ijssmaken, zoals Matcha-Kokosnoot, winnen steeds meer aan populariteit.

Wat is jullie missie en welke waarden dragen jullie hoog in het vaandel?

‘LOVE’ is het kernwoord in alles wat we nastreven

  • LOVE together | We hebben een missie om onze passie te delen: het creëren van overheerlijk ijs dat bij elke hap een uniek genietmoment bezorgt.
  • LOVE a good live | Bij Pinguino geloven we in de filosofie van het leiden van een vervullend leven door te doen wat je graag doet, samen met de mensen van wie je houdt, en dit zo vaak mogelijk te herhalen.
  • LOVE for everyone | We streven ernaar om een moment van vreugde en liefde te kunnen bieden aan iedereen. Daarom vind je bij ons een scala aan ijssoorten, variërend van low sugar tot vegan en high protein. Bij Pinguino hebben we voor elk wat wils.
  • LOVE our planet | Duurzaamheid en duurzaam ondernemen neemt steeds toe aan belang. Daarom zoeken we naar partners die duurzaamheid hoog in het vaandel stellen.
  • LOVE innovation | Pinguino focust op innovatie en ontwikkeling. We willen blijven innoveren, nieuwe producten en ingrediënten ontdekken en deze aanbieden aan onze klanten.

Waarom kiezen klanten voor Pinguino?

De klanten kiezen voor Pinguino vanwege de uitstekende service, de hoge kwaliteit en variëteit van de producten, en de eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom hebben jullie Ranson als partner gekozen?

Wij hebben voor jullie gekozen omwille van de uitstekende service die jullie bieden. Ranson heeft een ruim aanbod, flexibele retourmogelijkheden, vriendelijke en behulpzame chauffeurs, tweemaal per week leveringen, en toegewijde accountmanagers die zich inzetten voor hun klanten. Kortom: een zeer professionele maar toch ook persoonlijke aanpak. Daarnaast waardeert Pinguino Ranson's focus op duurzaam ondernemen.

Op welke manier heeft Ranson jullie al kunnen helpen?

We gaan altijd op zoek naar optimalisatie en het allerbeste voor onze onderneming. Na een lange zoektocht zijn we op het punt gekomen dat we 100% overtuigd waren van de samenstelling van onze eigen basisreceptuur. Deze laten we intussen via een Private Label blenden bij Ranson. Het is onze eigen receptuur van droge stoffen die in de productiesite van Ranson geblend en verpakt wordt. Dit doen jullie op een, voor onze kookketel, ideale hoeveelheid. Heel makkelijk want we hoeven dit zelf niet meer dagdagelijks af te wegen. Dit heeft niet enkel voordelen in productie (tijdbesparend en geen kans op fouten) maar ook in aankoop en stockbeheer. Het laat ons toe de focus te leggen op andere pijlers binnen onze zaak. De vrijgekomen tijd kunnen we besteden aan de presentatie van onze vitrine en bijvoorbeeld het bereiden van home made componenten voor het ijs, zoals onze cookie dough.

In het hart van Pinguino gaat het om liefde, passie en het delen van unieke momenten met hun heerlijke ijs. Deze jonge ondernemers hebben een heldere visie voor de toekomst, gericht op innovatie en het blijven verrassen van hun klanten met de beste smaken. Met Ranson als betrouwbare partner staan ze klaar om hun dromen waar te maken en iedereen een moment van liefde en geluk te bezorgen, één ijsje tegelijk.

Website news landscape Pinguino

Interesse om de droge stoffen uit jouw eigen receptuur in een ideale hoeveelheid te laten verpakken?

Vul dan volgende formulier in en Wannes De Ranter, onze ijs-expert, neemt vrijblijvend contact met jou op om onze manier van werken uit te leggen.

Naam

Vul uw volledige naam in.