Header News Coup De Monde

België maakt zich klaar voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2027

Na een intensieve nationale selectie is het nieuwe Belgische patisserieteam, de Pastry Lions, samengesteld. Dit team zal in januari 2026 deelnemen aan de Europese kwalificatie van de Coupe du Monde de la Pâtisserie in Parijs, met als ultiem doel de wereldfinale in Lyon in 2027.

De selectie gebeurde onder leiding van een vakjury van voormalige medaillewinnaars. Uit deze selectie kwamen drie talentvolle patissiers naar voren:

Nelson Lechien – specialist in ijscreatiesOthmane Jaber – expert in chocoladebewerkingYoshiyuki Numasawa – meester in suikerkunst

Hun coach is niemand minder dan Marc Ducobu, tweevoudig medaillewinnaar en een gevestigde waarde binnen de Belgische patisserie.

De Coupe du Monde de la Pâtisserie, vaak omschreven als het "WK voor patissiers", is een internationale topwedstrijd waarbij teams uit de hele wereld het tegen elkaar opnemen met verbluffende creaties in suiker, chocolade en ijs. België behoort historisch tot de wereldtop en wil met dit team opnieuw schitteren op het hoogste niveau.

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van een netwerk van partners die het Belgische patisserieambacht een warm hart toedragen. Onder hen ook Ranson, die als ondersteunende partner trots bijdraagt aan dit verhaal van vakmanschap, passie en internationale ambitie.

Meer info: www.pastrylions.be