Recept: Cookie dough-ijs, een creatie van Denis Scomparin

Speels, premium en onweerstaanbaar: cookie dough verovert het ijsassortiment. Dankzij de kant-en-klare chunks van Van der Pol maak je jouw creaties onweerstaanbaar. Laat je inspireren door unieke recepten van Denis Scomparin – internationaal bekroond gelatotalent en meester in innovatieve smaakontwikkeling.

Cookie dough is al enkele jaren niet meer weg te denken uit het zoete segment, en verovert nu ook definitief de ijswereld. De smaak roept nostalgie op, terwijl de textuurbeleving net dat beetje extra geeft aan jouw creatie. Met de hoogwaardige koekdeeg-chunks van Van der Pol breng je deze trend moeiteloos in de vitrine, zonder concessies te doen aan kwaliteit of gemak.

Waarom Van der Pol?

Deze kant-en-klare stukjes koekdeeg zijn ontwikkeld voor verwerking in roomijs, softijs of als topping. Ze behouden hun structuur, smaken heerlijk authentiek en zorgen voor een aantrekkelijke beet. Het ideale ingrediënt voor wie een speelse twist wil combineren met een premium uitstraling.

De inspiratie van Denis Scomparin

Voor volgende recepten doen we een beroep op niemand minder dan Denis Scomparin – Gelato & Pastry Chef bij Fugar. Denis combineert technische finesse met een creatieve visie op gelato. Zijn werk werd meermaals internationaal bekroond, en hij staat bekend om zijn innovatieve smaken en zijn inzet voor kwaliteit.

Pano News cookiedough

Recepten

Vanille cookie dough

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Meng de pasta en extra room onder de witte basis en meng goed met de staafmixer.
  2. Draai het ijs af op het gewenste programma.
  3. Meng de cookiedough chunks op en onder het ijs.
  4. Werk je creatie af met de cookie dough chunks bovenop het ijs.

Mascarpone cookie dough chocolate rock

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Meng de pasta en extra room onder de witte basis en meng goed met de staafmixer.
  2. Draai het ijs af op het gewenste programma.
  3. Meng de cookie dough chunks onder een hoeveelheid Darkosé Rock
  4. Spatel de Darkosé Rock met cookie dough chunks onder het ijs
  5. Werk je creatie af met de Darkosé Rock en cookie dough chunks bovenop het ijs.

Custard cream cookie dough chocolate rock

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Meng de pasta en extra room onder de witte basis en meng goed met de staafmixer.
  2. Draai het ijs af op het gewenste programma.
  3. Spatel de Darkosé Rock onder het ijs, strooi een hoeveelheid cookie dough chunks onder het ijs
  4. Werk je creatie af met de Darkosé Rock en cookie dough chunks bovenop het ijs.

Gianduia cookie dough white chocolate

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Meng de pasta onder de witte basis en meng goed met de staafmixer.
  2. Draai het ijs af op het gewenste programma.
  3. Meng de cookie dough chunks onder een hoeveelheid Biancosé
  4. Spatel de Biancosé met cookie dough chunks onder het ijs
  5. Werk je creatie af met de Biancosé en cookie dough chunks bovenop het ijs.
DSC0669 small

Denis Scomparin

Denis Scomparin is meer dan een bekroonde gelato-artisan: hij is trainer, consultant en innovator. In 2023 behaalde hij de tweede plaats op het SIGEP-concours ‘Sorbets in the World’ met de creatie Ma.MA – mango, passievrucht en basilicum. Vanuit zijn moderne kijk op ijs – met oog voor design, gezondheid en smaakbeleving – blijft hij inspireren, onder meer via zijn werk bij Fugar en het initiatief Il Gelato dei Sogni, dat zieke kinderen laat genieten van smaakvolle momenten.