Recept chocoladekurkje Financier Sponge
Een overheerlijk recept van Dobla voor een echte Champaign Party
| Product | Hoeveelheid |
| Boter | 210g |
| Eiwit | 316g |
| Poedersuiker | 274g |
| Amandelmeel | 157g |
| Taartbloem | 95g |
| Invertsuiker | 40g |
| Zout | 2g |
Bereidingswijze
Maak een lichte “beurre noisette” en laat afkoelen tot ongeveer 30 °C. Zeef de poedersuiker, amandelmeel en bloem samen en meng dit met het aangemaakte eiwit.
Voeg de invertsuiker en het zout toe en meng dit met de aangemaakte “beurre noisette”. Giet het mengsel in de ingevette siliconenvormpjes. Bak ongeveer 30 minuten in een heteluchtoven op 170 °C. Haal de vormpjes uit de oven als ze nog warm zijn en laat ze afkoelen.
Samenstelling, lay-out en afwerking
Op de bodem van het champagneglas ligt chocoladesandkoek, een heerlijke chocoladebonbon naar keuze en natuurlijk champagne met een verse framboos. Dobla-decoratie: Layer Celebration Dark Amber.
Geniet van dit overheerlijk recept!