Isidoor IJsatelier: Van de start tot het smakelijk succes met Ranson als ondersteunende partner

In een charmant gesprek met Mieke Schellekens en Sarah Van Den Broeck, de enthousiaste zaakvoerders van Isidoor IJsatelier, opgestart in april 2023, krijgen we een inkijkje in de wereld van ambachtelijk ijs en de drijfveren achter hun succesvolle onderneming. Met hun unieke visie en toewijding hebben ze een bijzondere plek veroverd in de harten van ijsliefhebbers in de regio.

Kunnen jullie ons wat meer vertellen over Isidoor IJsatelier en wat jullie drijft in deze onderneming?

Mieke: “Natuurlijk, met plezier! Isidoor Ijsatelier is ontstaan uit onze gedeelde passie voor ambachtelijk ijs en ons verlangen om mensen te verwennen met de heerlijkste smaken. Wij zijn twee enthousiaste schoonzussen die elkaar perfect aanvullen, en we hechten enorm veel waarde aan kwaliteit, klantvriendelijkheid, en enthousiasme. We geloven dat deze elementen de sleutel zijn tot een succesvolle ijszaak.”

Waar kunnen we Isidoor Ijsatelier precies vinden?

Sarah: “Ons ijsatelier is gelegen in St. Isidorushoeve te Poppel, België. Het is een bijzondere locatie die volgend jaar 100 jaar bestaat en ooit dienst deed als proefboerderij van de Belgische boerenbond. Wat ons in het bijzonder aantrok tot deze plek was de rust en de prachtige voortuin. We bevinden ons vlakbij de grens met Nederland, en dat heeft ons een groot Nederlands cliënteel opgeleverd, vooral omdat we aan een populaire fietsroute liggen.”

Website news landscape Isidoor

Wat is jullie visie voor Isidoor Ijsatelier?

Mieke: “Onze visie is gebaseerd op het gebruik van pure en authentieke smaken, samen met de allerbeste producten die we kunnen vinden. We willen dat onze klanten het verschil proeven in de kwaliteit van ons ijs. Maar we gaan verder dan dat. Klantvriendelijkheid en enthousiasme zijn voor ons net zo belangrijk. Naar de toekomst toe, streven we ernaar om onze ijsleveringen aan horeca en winkels verder uit te breiden.”

Wat zijn de bestsellers bij Isidoor Ijsatelier?

Sarah: “Onze bestsellers zijn onder andere de Yoghurt amarena, Karamel-zeezout, stracciatella, Vanille, en de Frangipane. Vooral dit laatste ijsje wordt door ons Nederlandse cliënteel erg gewaardeerd, omdat het voor hen vaak een onbekend product is. Daarnaast worden onze sorbets ook zeer goed gesmaakt.”

Waarom kiezen klanten voor Isidoor Ijsatelier?

Mieke: “Klanten kiezen voor ons omwille van de onweerstaanbare, romige en natuurlijke smaak van ons ijs. Maar het gaat verder dan dat. Ze waarderen ook ons enthousiasme en de vriendelijke sfeer die ze bij ons ervaren. Bovendien draagt de idyllische omgeving van ons ijsatelier bij aan de algehele beleving.”

Website news panorama Isidoor

Wat maakt Ranson als partner voor jullie speciaal?

Mieke:” Wannes De Ranter (Business Development Ice Cream Ranson) is een bijzonder enthousiaste en gedreven persoon. Hij heeft ons uitstekend begeleid tijdens de opstart, met recepturen en aanbevelingen voor producten. Hij toont ook interesse in ons groeiproces en volgt alles op de voet. Ranson levert hoogwaardige producten, maar belangrijker nog ze blijven ons adviseren en ondersteunen, zelfs na de opstart. Wannes biedt regelmatig bijscholing aan, zo kwam hij in de loop van het seizoen langs met Rubén Riquelme, de ijsspecialist van Cresco. Rubén is een echte artiest als het gaat over presentatie en decoratie. Hij gaf ons enkele tips & tricks zodat we net dat tikkeltje meer kunnen aanbieden. Dat alles maakt Ranson voor ons een onmisbare partner in ons ijsavontuur.”

Website news landscape Isidoor 001

Isidoor IJsatelier is niet zomaar een plek om ijs te proeven, maar een bestemming waar ambacht, passie en klantgerichtheid samenkomen. Met een prachtige locatie, authentieke smaken en een sterke samenwerking met Ranson, belooft de toekomst van Isidoor Ijsatelier even smakelijk als hun heerlijke ijscreaties.