Ranson is Founding Partner van de Belgian Pastry Lions 2024/2025

Van 20 tot 22 januari 2025 vindt het “Wereldkampioenschap Patisserie” plaats op de Sirha beurs te Lyon. België heeft al 4 jaar niet deelgenomen aan dit prestigieuze event, maar nu zijn de Pastry Lions – een jong, nieuw Belgisch team – terug!

BPC Coach Team SMALL

Het team en hun coach

Met Jean-Philippe Darcis, één van de meest gerespecteerde en gerenommeerde chocolatiers van België wordt het team 2024-2025 aangevoerd door een coach die beschikt over een onschatbare expertise.

Marijn Coertjens: aanvoerder en chocoladespecialist team Belgium
In 2011 bracht hij België naar de derde plaats op het podium van het wereldkampioenschap Patisserie en in 2007 won hij de titel van Belgisch kampioen op de Chocolate Masters in Parijs. Ornamenten ontwerpen voor merken zoals Louis Vuitton en Rolex en werken voor internationale sterren als Elton John en Cindy Crawford getuigen van Marijns talent. Over de hele wereld wordt hij gevraagd door chocolade-academies om masterclasses op hoog niveau te geven.

Djordy Van Kemseke: ijsspecialist team Belgium
27 jaar oud, afkomstig uit Schilde bij Antwerpen en werd in 2023 Belgisch ijskampioen. Djordy heeft pas twee jaar ervaring in de chocoladesector, maar perfectioneert zijn vaardigheden voortdurend via avondcursussen en masterclasses chocolade.

Raoul Andriessen: suikerspecialist team Belgium
Raoul is afkomstig uit Nederland en studeerde aan Ter Groene Poorte te Brugge. Hij won de Dutch Pastry Award, de meest prestigieuze wedstrijd van onze noorderburen. Hij was chef patisserie op een vijfsterren cruiseschip en werkte jaren voor Herman Van Dender en De Baere in Knokke.

De Europese preselectie 2024

Alvorens door te stoten naar de finale in 2025 zullen de Pastry Lions een plaats moeten bemachtigen op de Europese preselecties op 20 en 21 januari 2024 in Parijs. In 5 uur tijd dienen zij een artistiek chocolade- en suikerstuk te realiseren, 6 desserten op bord en 2 ijstaarten.

CDM Ranson

Founding Partner

Ranson is heel fier om dit team te mogen ondersteunen. We wensen de Belgische kandidaten veel creativiteit en succes en hopen alvast op een podiumplaats tijdens het wereldkampioenschap!