Recepten Softijs

Softijs rekent in ons land langzaam maar zeker af met een negatief imago. Helemaal terecht want bij het gebruik van de juiste ingrediënten biedt deze ijssoort veel mogelijkheden voor verfijnde smaken en eindeloze variatie!

Softijs biedt veel mogelijkheden voor verfijnde smaken en eindeloze variatie. Door de hogere temperatuur van serveren ervaar je een warmer mondgevoel en een zachtere textuur. Dit wordt door veel mensen als zeer aangenaam ervaren. Verser dan softijs kan het bovendien niet.

Het negatieve imago van softijs werd vaak, niet helemaal onterecht, gelinkt aan een gebrekkige hygiëne. Gelukkig is ook de technologie van de machines fel geëvolueerd. De huidige generatie Carpigiani softijsmachines voldoen dan ook volledig aan de hygiënecode voor ijsbereiding. Ze zijn allemaal voorzien van een eigen pasteurisatiefunctie. Die verhittingstechniek doodt bij gebruik alle mogelijke bacteriën en verhindert besmettingen. Hoog tijd dus om deze ijssoort in ere te herstellen, net zoals in de rest van Europa.

Vele ijsbereiders gaan vandaag bijzonder creatief en met kennis van zaken aan de slag om een uniek concept te creëren. De presentatie in een kwalitatief hoorntje of mooi potje, afgewerkt met de juiste toppings en dips maken dit geheel ook nog eens zeer geliefd op social media.

Soorten mixen voor softijs

Er zijn verschillende mixen voor softijs. Je hebt de vloeibare mix en daarnaast de mixen in poedervorm met een smaak zoals vanille of zonder smaak die jezelf nog kan combineren met een smaakpasta. Wij raden het laatste aan. De kwaliteit van een Premium softijsmix met jouw geheime combinatie van smaakpastas zorgt voor deze unieke smaakbeleving. Hieronder vind je de verschillende soorten mixen voor softijs.

Smaakpasta's

Om een unieke signature softijs smaak te creëren is het aan te raden om jouw gekozen softijsmix te gaan combineren met een kwalitatieve smaakpasta. Hieronder vind je een selectie die wij aanraden om te gebruiken.

Frozen Yoghurt

Het is een trend die kwam overwaaien uit Amerika en nu meer en meer in het straatbeeld te zien is. De bevroren yoghurt bevat minder vet, maar wel meer suiker in vergelijking met ijs. Sommige klanten kunnen dit als een gezonder alternatief voor (soft)ijs gaan ervaren. Dankzij toppings, zoals de fruitvariegato's kan je nog een meerverkoop realiseren.

Hoorntjes en potjes

Zowel softijs als frozen yoghurt kan je in een ijshoorntje of ijspotje presenteren. Hieronder vind je de potjes en hoorntjes die wij verkiezen.

Toppings

De figuurlijke kers op de taart plaatsen doen we met toppings.