Dirty Rabbit

Laag 1 “Feuilletine krokant”

1000g Hazelnoot-amandelpasta - 25% hazelnoot - 25% amandelen
300g Pailleté feuilletine
80g Cacaoboter
120g Melkchocoladedrops - Noche 40% - fino d’aroma

Werkwijze

  • Vermeng de warme cacaoboter (45°C) met de feuilletine.
  • Voeg er de praliné aan toe en meng voorzichtig zodanig dat de krokante elementen niet teveel beschadigd worden.
  • Eindig met het toevoegen van de gekristalliseerde melkchocolade.
  • Strijk deze massa uit tussen 2 dikte latten en laat kristalliseren in de koelkast (12-14°C)
IMG 9669


Laag 2 “Vanille Ganache”

665g Room 35% ongesuikerd UHT
5 st. Vanillestokken
200g Donkere chocoladedrops - macondo 60% - fino d’aroma
55 g Trimoline
80 g Glacier extra - boter

Werkwijze

  • Schraap het vanillemerg uit de stokken en plaats het geheel in de room en de trimoline.
  • Warm deze mengeling op tot 100°C en laat 10min. infuseren.
  • Verwijder de stokken, wring deze goed uit.
  • Giet dit vanillevocht op 75°C over de chocoladedruppels.
  • Mix het geheel en voeg er de boter op kamertemperatuur aan toe.
  • Mix tot een homogene massa.
  • Plaats een 2ekader op het eerste kader met de krokant en giet de ganache erover heen.
  • Laat het geheel wederom kristalliseren in de koelkast (12-14°C) gedurende 1 nacht.
  • Ontvorm de kaders en laat het geheel rustig gedurende 2 uur op kamertemperatuur komen.
  • Steek met behulp van de Paashaas uitsteker (art. 116024) de vormen uit.

Paashaas chocolade plaatje

  • Strijk witte gekristalliseerde chocolade uit tussen dikte latten van 2mm.
  • Eenmaal deze lichtjes uitgekristalliseerd is steek je er Paashaas vormen uit met behulp van dezelfde uitsteker als deze voor de vulling.
  • Laat het geheel, omgedraaid en tussen 2 platen, kristalliseren in de koelkast (10°C).
  • Ontvorm de vormpjes en spuit ze af met een gekristalliseerde melkchocolade spuitmassa.

Opbouw “Dirty Rabbit”

  • Dompel de dubbel laags Paashaas.
  • Bij het uitkomen van de chocoladegordijn plaats je onmiddellijk het afgespoten chocolate Paashaas plaatje zodanig dat deze goed blijft kleven.
  • Maak een leuk Paashaas staartje met behulp van uitgestreken donkere chocolade en een ronde uitsteker

Laag 1 “Feuilletine krokant”

Laag 2 “Vanille Ganache”

Verpakking