Valentijn staat voor hartjes, love and kisses. De verrassing ontdek je in de vulling, een eigengemaakte praliné van pijnboompitten en sesamzaadjes. Combineer dat met een karamel van kalamansi en dan weet je dat je harten verovert.

PIJNBOOMPITTEN VULLING

300 g Pijnboompitten
50 g Sesamzaad
1 Vanillestok
250 g Fondantsuiker
2 g Fleur de sel
200 g Melkchocolade 823

Rooster de pijnboompitten en het sesamzaad apart. Karamelliseer de fondantsuiker en meng deze met de pijnboompitten en het sesamzaad. Voeg het zout en de vanille toe. Giet uit in een ingevet bakblik en laat volledig afkoelen. Draai het geheel in de Robot op tot een gladde pasta. Smelt de melkchocolade en meng met de pijnboompittenpasta.

KALAMANSI KARAMEL

200 g Kalamansipuree
420 g Fondantsuiker
400 g Room 35%
90 g Debic Crème boter

Breng de room aan de kook en zet apart. Karamelliseer de fondantsuiker en blus met de hete room. Kook verder tot 110°C. Voeg de Crème boter toe met de kalamansipuree en verhit nogmaals tot 107°C. Laat volledig afkoelen voor gebruik.

Opbouw en afwerking

Snijd , op kamertemperatuur, twee lagen vanillecake en één laag chocoladecake uit.
Doordrenk de cakelagen royaal met de Cointreau siroop. Kleef de lagen aan mekaar met de ganache, beginnende met een laag vanillecake, vervolgens chocoladecake en afsluiten met vanillecake.
Spuit de overgebleven ganache met een St Honoré spuitmondje boven op de cake. Laat 1 uur verharden in de diepvries en doop in het glaçage.
Decoreer met enkele gekarameliseerde pecannoten.

Napolitain DS

Ingrediënten

PIJNBOOMPITTEN VULLING

CHOCOLADECAKE

SIROOP

COINTREAU CHOCOLADE GANAÇHE

KALAMANSI KARAMEL