Valentijn staat voor hartjes, love and kisses. De verrassing ontdek je in de vulling, een eigengemaakte praliné van pijnboompitten en sesamzaadjes. Combineer dat met een karamel van kalamansi en dan weet je dat je harten verovert.

PIJNBOOMPITTEN VULLING

300 g Pijnboompitten
50 g Sesamzaad
1 Vanillestok
250 g Fondantsuiker
2 g Fleur de sel
200 g Melkchocolade 823

Rooster de pijnboompitten en het sesamzaad apart. Karamelliseer de fondantsuiker en meng deze met de pijnboompitten en het sesamzaad. Voeg het zout en de vanille toe. Giet uit in een ingevet bakblik en laat volledig afkoelen. Draai het geheel in de Robot op tot een gladde pasta. Smelt de melkchocolade en meng met de pijnboompittenpasta.

KALAMANSI KARAMEL

200 g Kalamansipuree
420 g Fondantsuiker
400 g Room 35%
90 g Debic Crème boter

Breng de room aan de kook en zet apart. Karamelliseer de fondantsuiker en blus met de hete room. Kook verder tot 110°C. Voeg de Crème boter toe met de kalamansipuree en verhit nogmaals tot 107°C. Laat volledig afkoelen voor gebruik.

Opbouw en afwerking

Plaats onder in de cirkels een laag amandelbiscuit-roomrijst. Kleef hierop de speculaascrèmeux. Vul de cirkels met de vanille-chantilly en strijk glad af. Bewaar in de diepvries. Voor de afwerking : Spuit de vanille-chantilly, met behulp van een St.-Honoréspuitkopje, op de bovenkant van de entremet. Decoreer met enkele amandelschilfers.

Zoete kerstkruiden DS

Ingrediënten

PIJNBOOMPITTEN VULLING

AMANDELBISCUIT

SPECULAAS CRÈMEUX

KALAMANSI KARAMEL