Van Robuchon tot Harrods: Een Smakelijke Dag in Londen met Ranson Inspirations

Op 30 november om 4 uur Belgische tijd ging de wekker, niet om heerlijke verse viennoiserie te bakken, maar om ons klaar te maken om de Eurostar te halen. Na verschillende trendtours in Parijs gingen we met 12 klanten voor de eerste keer naar Londen. Het is een bruisende stad waar trends ontstaan en samenkomen, en waar heel wat gerenommeerde chefs graag voet aan wal zetten.

We starten in Le Deli Robuchon, opgericht door de legendarische chef Joël Robuchon. Vervolgens stopten we in een een Zweeds concept met zuurdesem en de winnaar van de Beste Croissant in het VK in 2023. Onze aandacht werd ook getrokken door een micro-patisserie die verscholen ligt achter een paarsgekleurde facade. De trendtour eindigde in Harrods, een van de meest iconische winkelcentra ter wereld.

In de namiddag genoten we van de "verplichte" afternoon tea in The Berkeley Cafe. Daar wordt Goûtea geserveerd, wat Cédric Grolets interpretatie is van het beste van de Britse afternoon tea en goûter. De dag eindigde met de bekende woorden "Mind the gap" om vlot de Eurostar richting België te halen. Op de trein mochten we in de WhatsApp-groep verschillende bevredigende reacties lezen met inspirerende foto's.

We kunnen dus spreken van een eerste geslaagde trendtour naar Londen die we zeker zullen herhalen. Wil je dit ook beleven, houd dan zeker onze Ranson Inspirations-agenda in de gaten.

Photogrid TT Londen301123