Tasty spider

Werkwijze - lichaam en hoofd

  • Mouleer halve bollen in donkere gekristalliseerde chocolade
  • Lichaam zijn halve bollen van 7,5 cm diameter - Hoofd zijn halve bollen van 4cm diameter
  • Laat de halve bollen kristalliseren, haal ze uit de vorm en bewaar ze voor de opbouw
  • Vul de lichamen met 3 speculaas pralines
  • Kleef de halve bollen aan elkaar met behulp van de warmteplaat (art. 130910)
  • In het hoofd plaats je 1 speculaas praline

Werkwijze - poten

  • Spuit met gekristalliseerde donkere chocolade de poten op een bakpapier met behulp van een tipzakje (art. 18247)
  • Spuit een onevenwijdige “L”
  • Vooraleer de chocolade opstijft, mooi en gelijk de donkere chocolade crispearls (art. 6133) kleven
  • Volledig laten uitkristalliseren in de koeling

Werkwijze - kaakklauwen

  • Mouleer halve eivormen (art. 171499) in donkere gekristalliseerde chocolade, laat deze kristalliseren en ontvorm
  • Smelt de eieren op de warmteplaat tot het gewenste volume bekomen is en bewaar deze tot de opbouw

Melkchocolade spray

ArtikelOmschrijvingHoeveelheid
47825Melkchocolade - drops - Delgiro150 g
5476Cacaoboter - callets™100 g
Choc Ola Halloween Tasty Spider 1


Speculaas praline

Artikel

OmschrijvingHoeveelheid
4971 Ongesuikerde excellence room 35% - UHT885 g
6250Trimoline92 g
6470Glucose46 g
47825Melkchocolade - drops - Delgiro370 g
47815Donkere chocolade - drops - 58% - Fino d’aroma - Delgiro707 g
18205Speculaaskruiden24 g
4450Lescure boter AOP - Charentes-Poitou61 g

Werkwijze

  • Warm de room, invertsuiker en glucose tot 75°C
  • Giet deze over de melkchocolade, donkere chocolade en kruiden en mix het geheel goed
  • Op 35°C voeg er de op kamertemperatuur boter aan toe en meng tot een homogene massa
  • Vul de halve eivormen (art. 171499) in melkchocolade gemouleerd en laat het geheel afkoelen
  • Sluit de vormen, laat afkoelen en haal de halve eivormen eruit
  • Vermaal donkere chocolade tot een poeder en strooi deze over de gedompelde halve eitjes
  • Laat afkoelen en bewaar tot de opbouw van de spin

Opbouw

  • Vul de grootste bol, het lichaam van de spin, met speculaas pralines evenals in het hoofd en kleef beide helften aan elkaar met behulp van de warmteplaat (art. 130910)
  • Kleef het hoofd vast aan het lichaam
  • Kleef de poten zorgvuldig evenals 2 halve eitjes als kaakklauwen
  • Finaliseer met het spuiten van kleine bolletjes rode gesmolten power flowers (art. 91001)
Choc Ola Halloween Tasty Spider 2

Shop hier je ingrediënten