Eenvoudige en herkenbare smaken zoals vanille, amandelen, een vierkruidencrèmeux, speculaas en roomrijst. Rijk, lekker en feestelijk.

VANILLE CHANTILLY

835 g Debic Stand & Overrun
166 g Witte chocolade Velvet
7,1 g Gelatinepoeder
42,9 g Water
10 g Vanillepasta

Verwarm de room met de vanille. Voeg de gelatinemassa toe en giet over de witte chocolade en mix met een staafmixer. Bewaar 1 nacht in de koelkast.

AMANDELBISCUIT

120 g Debic Cake boter
153 g Bruine suiker
120 g Amandelpoeder 100%
2 g Zout
148 g Eieren
38 g Bloem

Draai de getempereerde boter en de bruine suiker door elkaar. Voeg het amandelpoeder en zout toe en vervolgens de eieren, beetje bij beetje. Voeg de bloem toe en verwerk onmiddellijk. Verdeel het beslag in cirkels met een diameter van 14 cm (150 g per cirkel). Bak af op 170°C gedurende 18 minuten met gesloten dampsleutel.

SPECULAAS CRÈMEUX

99 g Debic Stand & Overrun
99 g Volle melk
44 g Eigeel
2,5 g Gelatinepoeder
10,5 g Water
158 g Chocolade karamel Gold
22 g Bruine suiker
0,88 g Speculaaskruiden

Pocheer de melk met de room, de bruine suiker, de speculaaskruiden en de dooiers op 85°C (anglaise). Voeg de gelatinemassa toe en meng. Giet over de chocolade en mix met een staafmixer. Verdeel onmiddellijk in ronde flexipan van Ø14 cm (100 g per cirkel). Bewaar in de diepvries.

VANILLE RIJSTPUDDING

250 g Volle melk
80 g Ronde rijst
70 g Kristalsuiker
1 Vanillepasta

Kook de melk met de suiker en de vanillepasta. Spoel de rijst en voeg toe en kook gedurende 20 minuten. Verdeel onmiddellijk over de biscuitcirkels (140 g per cirkel). Bewaar in de diepvries.

Opbouw en afwerking

Plaats onder in de cirkels een laag amandelbiscuit-roomrijst. Kleef hierop de speculaascrèmeux. Vul de cirkels met de vanille-chantilly en strijk glad af. Bewaar in de diepvries. Voor de afwerking : Spuit de vanille-chantilly, met behulp van een St.-Honoréspuitkopje, op de bovenkant van de entremet. Decoreer met enkele amandelschilfers.

Zoete kerstkruiden DS

Ingrediënten

VANILLE CHANTILLY

AMANDELBISCUIT

SPECULAAS CRÈMEUX

VANILLE RIJSTPUDDING