Recept - Crumble koekjes met cranberries en walnoten

Recept voor 50 kleine koekjes

Bereidingstijd : 60 min.

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Zanddeeg:


Cranberry vulling:


Crumble:

Crumble

Werkwijze:

Zanddeeg:

  1. Neem een bakvorm en leg er het bakpapier in. Vet het bakpapier in met de spray.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng de bloem, de suiker, het zout in de mengkom. Klop gedurende een minuut.
  4. Rasp de koude boter om efficiënt te kunnen mengen.
  5. Kneed zacht tot het deeg aan elkaar blijft hangen.
  6. Verdeel het deeg gelijk over de bakvorm en druk aan.
  7. Bak gedurende 20 minuten.
  8. Laat het zanddeeg even afkoelen.

Cranberry vulling:

  1. Vul een pan met water en breng aan de kook.
  2. Voeg de cranberries toe en laat uitkoken tot een gelei.
  3. Voeg eventueel wat citroensap toe.
  4. Pureer het mengsel.
  5. Verdeel een laagje van de vulling over het zanddeeg.

Crumble:

  1. Hak de walnoten fijn en verspreid over de cranberry vulling.
  2. Meng de bloem, de bruine suiker, de kristalsuiker en het zout in een kom.
  3. Voeg de gesmolten boter toe aan het mengsel en kneed tot een crumble consistentie.
  4. Strooi de crumble gelijk over de cranberry vulling.
  5. Bak 35 minuten tot de crumble een mooie bruine tint krijgt.
  6. Snijd in vierkantjes.

Variaties:

  • De cranberries kan je vervangen door blauwe bessen.
  • De walnoten kan je vervangen door een zadenmix of een andere notenmengeling.
  • Gebruik meer crumble voor een artisanaal effect.


Ingrediënten: