Smakelijke Innovaties en Ambachtelijke Triomfen: Een Terugblik op de Ranson Icedays 2024

Van verrukkelijke creaties tot slimme oplossingen voor efficiëntie in het bereidingsproces, de Ranson Icedays 2024 brachten de crème de la crème van de ijsindustrie samen om het komende seizoen voor te bereiden.

Op 26 en 27 februari 2024 vond de Ranson Icedays 2024 plaats in de Carpigiani University, een evenement georganiseerd door Ranson in samenwerking met Carpigiani Benelux. Deze beurs trok meer dan 250 ijsbereiders en was het moment om op een ontspannen manier, met een hapje en een drankje, de nieuwste trends en producten in de sector te ontdekken.

Er werden enkele opvallende trends in de ijsindustrie waargenomen. Zo blijkt dat vegan en suikerreductie in ijssmaken geen tijdelijke hype zijn; de smaakverschillen met niet-veganistische varianten zijn minimaal. Een andere opmerkelijke trend is de groeiende interesse in het gebruik van Ranson's service voor het blenden van droge stoffen op basis van eigen recepten. Dit bespaart tijd bij het afwegen, voorkomt fouten en behoudt tegelijkertijd het geheime recept van de ijsbasis.

Bovendien streden er op dinsdag 27 februari maar liefst 22 ijsbereiders om de titel van Belgisch Kampioen IJsbereiden tijdens de Belgium Gelato Festival Challenge van Carpigiani. Dit jaar bekroonde de wedstrijd Christian Wu, wiens winnende creatie geïnspireerd was op het bos en Winnie de Poeh. Met zijn overwinning verdient Wu de kans om volgend jaar deel te nemen aan de strijd om de titel van beste ijsmaker van Europa.

Photogrid Icedays2024