De jury voor de Belgium Gelato Festival Challenge 2024 is gekend.

Geen wedstrijd zonder een kritische maar rechtvaardige jury. De jury werd samengesteld onder het goedkeurend oog van Carpigiani Italië en bestaat uit een mix van gerenommeerde namen en opkomend talent.

Website news panorama Jury Challenge

De jury wordt voorgezeten door een icoon in de sector, Bruno Van Vaerenbergh. Als internationaal culinair adviseur voor Debic en gastdocent op verschillende internationale scholen komt hij dagelijks in contact met professionals uit de voedingsindustrie. Je zou bijna vragen wie hem nog nooit live aan het werk zag. Naast zijn gewaardeerde jureringen in talloze wedstrijden schrijft hij regelmatig voor Belgische vakbladen waarin hij graag zijn meer dan 25 jaar aan smaakvolle ervaring deelt met anderen.

In de zoektocht naar de winnaar van het Belgium Gelato Festival Challenge 2024, de Belgische kampioen ijsbereiden 2024, wordt hij ondersteund door Sofie Dumont. Na diverse opleidingen aan Ter Duinen, Ter Groene Poorte en Coloma werkte ze 4 jaar voor Wittamer. Vervolgens nam ze in 2007, samen met haar zakenpartner, het restaurant Les Eleveurs in Halle over. Dat jaar werd ze ook de eerste vrouwelijke finaliste van de geprezen gastronomische wedstrijd Prosper Montagné. In 2009 werd ze bekroond tot Lady Chef of The Year. Dankzij deze bekroningen kreeg ze de kans om in de media te verschijnen en rolde de bal succesvol verder. Nu is deze zelfstandige dame uitgegroeid tot een food- & lifestylebrand met haar eigen digitaal platform.

Achter iedere topchef staat een sterke sous-chef, denkt Tim Boury van het driesterrenrestaurant Boury. Daarom voegen we met plezier Dylan Vandenberge, sous-chef en chef-patissier van Boury, toe aan de jury. Hoewel hij aanvankelijk via weekendwerk in de horeca bleef hangen, daagt hij zijn chef, Tim, regelmatig uit met zijn specifieke smaakpalet, dat hij heeft ontwikkeld via verschillende buitenlandse samenwerkingen in de Boury Academy. Misschien kun je hem verleiden met een ijssmaak met carré confituur.

Last but not least, stellen we je graag het vierde jurylid van het kwartet voor, Gill Walschap. Het opkomende talent leerde de kneepjes van het vak door samen te werken met Viki Geunes en Roger Van Damme. Corona, wat voor velen vertragend werkte, zorgde voor Gill juist voor een stroomversnelling. Ze startte haar eigen bedrijf, Zoet By Gill, waar ze patisserie maakt voor diverse high end restaurants en cateraars. Via een webshop kunnen ook particuliere klanten van haar creaties genieten.

Wil je hen aan het werk zien? Kom dan zeker langs op dinsdag 27 februari in Zandhoven tijdens de Icedays 2024, waar het Belgium Gelato Festival Challenge 2024 plaatsvindt.