Het bezoek van de Pastry Lions aan Ranson: Een samenwerking gebeiteld in kwaliteit, duurzaamheid en innovatie

Als founding partner van de Pastry Lions was het een voorrecht om het voltallige team van getalenteerde patissiers te verwelkomen bij Ranson. De Pastry Lions, bestaande uit teamcoach Jean-Philippe Darcis, teamaanvoerder en chocoladespecialist Marijn Coertjens, suiker specialist Raoul Andriessen, ijs specialist Djordy Van Kemseke, president Raphaël Giot en Secretaris Generaal Patrick Aubrion, streven naar niets minder dan een plekje op het podium in de finale van de Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2025 te Lyon. Hun bezoek aan onze faciliteit dit voorjaar belichaamde de essentie van onze samenwerking, die geworteld is in gedeelde waarden van kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.

Een cruciale partner

Ranson heeft altijd geloofd in de terugkeer van België op de internationale patisseriescène. Vanaf het prille begin van de Pastry Lions waren wij er om hen te ondersteunen met hoogwaardige ingrediënten en logistieke expertise. Onze toewijding aan kwaliteit zorgt ervoor dat alle grondstoffen die we leveren voldoen aan strenge normen, waardoor de Pastry Lions hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en kunnen experimenteren met verschillende smaken, texturen en ontwerpen. Als het nu gaat om exotische smaken, marsepein, unieke chocoladedecoraties of gespecialiseerde grondstoffen voor bepaalde banketbakkerstechnieken, we hebben het allemaal.

Duurzaamheid als leidraad

Zowel de Pastry Lions als Ranson zetten zich in voor duurzame praktijken. Onze inkoop van grondstoffen gebeurt op verantwoorde wijze, met een voorkeur voor ethische en milieuvriendelijke leveranciers. Deze gedeelde waarden hebben niet alleen geleid tot smakelijke creaties, maar dragen ook bij aan een betere planeet. Door te focussen op duurzaamheid in onze activiteiten en infrastructuur, tonen we onze toewijding aan milieubehoud en dienen we als voorbeeld voor andere bedrijven.

Indrukwekkende logistiek en innovatie

Het bezoek van de Pastry Lions aan onze faciliteit was zowel verhelderend als inspirerend.
Met de woorden van de Pastry Lions: “Het was fascinerend om de rijke familiegeschiedenis achter het bedrijf te ontdekken en getuige te zijn van de evolutie tot een familiebedrijf van de derde generatie.” Ons indrukwekkende logistieke opslagplatform toonde onze toewijding aan efficiëntie en innovatie. Door het gebruik van duurzame praktijken zoals verwarmingsprocessen en zonne-energie, streven we naar een verkleining van onze ecologische voetafdruk. De Pastry Lions vonden het een waardevolle ervaring om ideeën uit te wisselen en inzichten te delen die voor hen als inspiratie kunnen dienen.

Vakmanschap en creativiteit

Het verkennen van onze productiefaciliteit bood de Pastry Lions een diepgaand inzicht in ons vakmanschap en onze toewijding aan excellentie. Het ambachtelijke proces van het maken van marsepein en het bewonderen van onze handgemaakte, gepersonaliseerde chocoladedecoraties illustreert de flexibiliteit en creativiteit die in elk aspect van ons werk wordt ingebed. Dit opende de deur naar nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en het verkennen van nieuwe productlijnen.

Het bezoek van de Pastry Lions heeft onze band als partners verdiept. We zijn verheugd om deel uit te maken van het succesverhaal van de Pastry Lions en om samen te werken aan een gemeenschappelijke visie van excellentie en duurzaamheid. Onze samenwerking overstijgt de grenzen van een traditioneel partnerschap en belooft een blijvende impact te hebben op de patisseriegemeenschap en het milieu.

COTECHARME 2 Small
COTECHARME 125 Small
COTECHARME 140 Small
COTECHARME 136 Small
COTECHARME 60 Small
COTECHARME 123 Small
COTECHARME 114 Small
COTECHARME 75 Small
COTECHARME 37 Small