Beveiliging is een constante job

Vrijdag 11 januari 2019, voor iedere Ranson medewerker staat deze dag in zijn geheugen gegrift. Die dag werd het volledige netwerk plat gelegd. Nu iets meer dan 2 jaar en heel wat ervaring later mochten we Premier Alexander De Croo samen met het CCB – Centrum voor Cybersecurity in België - ontvangen over de problematiek van het stijgend aantal cyberaanvallen.

We zijn trots dat we onze ervaringen mochten delen met de premier en het CCB. Deze problematiek is niet alleen aanwezig bij bedrijven maar ook als particulier kan men hiermee in aanraking komen. Van de zaakvoerder die zegt dat je snel geld moet overschrijven naar een niet gekende bankrekening tot een leverancier de een mail stuurt om de factuur te betalen op een andere bankrekening.

De premier wil samen met het centrum van cybersecurity investeren in de infrastructuur en de mensen, dat is een positief signaal naar de buitenwereld. Maar als zaakvoerder is stimuleren van de cyberveiligheidsreflex bij de medewerkers de belangrijkste taak naast natuurlijk de investering in de veiligheid van het netwerk.