Website news panorama ditos

Djordy Van Kemseke: Het gezicht achter Dito's Ice Cream en de Belgisch IJsbereidingskampioen 2023

Bij Dito's Ice Cream in Schilde worden smaakpapillen verwend met ambachtelijk Italiaans ijs, ijstaarten en ijspralines. Djordy Van Kemseke, de trotse winnaar van de Belgium Gelato Festival Challenge 2023 - Belgisch Kampioenschap IJsbereiding 2023, neemt ons mee op een smaakvolle reis. In dit interview onthult hij niet alleen de geheimen achter zijn bekroonde ijs, maar deelt hij ook zijn visie voor de toekomst van zijn zaak en de ijsindustrie.

Wat kan je over jouw zaak vertellen?

Wij zijn een bescheiden familiebedrijf met een diepe toewijding aan ambachtelijk Italiaans ijs. In onze vitrine vind je een vaste selectie van klassieke en populaire smaken, evenals een paar verrassende variëteiten die regelmatig wisselen. Naast ijs bieden we ook ijstaarten en ijspralines aan, en we hebben een charmant winkeltje met chocolade en andere lekkernijen. Hoewel we geen zitplaatsen binnen hebben, hechten we veel waarde aan een gastvrije sfeer voor onze klanten.

Website news panorama ditos 2

Wat is jouw visie voor de toekomst van jouw zaak en de ijsbranche?

Als het op onze zaak aankomt, streven we voortdurend naar groei en verbetering. De afgelopen twee jaar hebben we al verschillende stappen gezet, zoals de introductie van ons winkeltje en een automatische deur aan de ingang. Onze volgende doelstelling is om ons terras nog aantrekkelijker te maken, hoewel dit ongetwijfeld nieuwe investeringen vereist. We geloven dat het draait om voortdurende groei en herinvestering, zodat we zowel onze klanten als onszelf gelukkig kunnen maken.

Wat betreft de ijsbranche, leven we in een tijdperk van toenemende automatisering en massaproductie. IJs is tegenwoordig in elke supermarkt verkrijgbaar tegen lage prijzen, en concurreren met dergelijke massaproductie is bijna onmogelijk. Daarom is onze focus niet gericht op het vergroten van de productie, maar op het behouden van de hoogste kwaliteit. Als ambachtelijke ijssalons onderscheiden we ons door onze kleinschaligheid, liefde voor het product en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dit en zijn ze bereid een eerlijke prijs te betalen voor een smaakvol en kwalitatief product, en dit geldt niet alleen voor ijs.

Als je een podiumplaats behaalt, overweeg dan om jouw bekroonde ijs gedurende het hele seizoen aan te bieden, zelfs in een vereenvoudigde vorm. Dit is een kans om je zaak uitstekend te promoten.

Tip van Djordy Van Kemseke - Belgisch kampioen ijsbereiden 2023

Website news landscape Ditos

Waarom heb je vorig jaar deelgenomen aan de Belgium Gelato Festival Challenge 2023 - Belgisch Kampioenschap IJsbereiding?

Ik hou ervan om mezelf uit te dagen en te blijven verbeteren. Zo'n wedstrijd is de ideale gelegenheid om het beste in jezelf naar boven te halen, niet alleen voor anderen, maar vooral voor jezelf. Het competitieve aspect, waarbij iedereen zijn uiterste best doet, spreekt me enorm aan. Werken onder de druk van publiek en camera's is een ervaring die echt anders is dan wat je gewend bent.

Welke impact had het winnen van de challenge voor jou op persoonlijk en zakelijk vlak?

Op persoonlijk vlak was het een overweldigende ervaring. Ik was even overdonderd door alle aandacht, met dagen vol interviews en weken (en maanden) waarin klanten bleven komen om me persoonlijk te feliciteren en natuurlijk om mijn winnende ijs te proeven.

Op zakelijk vlak hebben we verschillende vormen van reclame uitgeprobeerd, zoals schriftelijke, digitale en visuele marketing. Maar ik kan met zekerheid zeggen dat het winnen van deze challenge de meest impactvolle reclame was die we ooit hebben gehad. Klanten vanuit alle hoeken kwamen naar onze zaak om het bekroonde ijs te proeven, en velen zijn trouwe klanten geworden.

Waarom zouden andere ijsbereiders moeten deelnemen aan deze challenge?

Deelname aan zo'n wedstrijd is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en je creativiteit naar een hoger niveau te tillen. Het drijft je om het uiterste uit jezelf te halen, wat alleen maar ten goede komt aan het eindproduct. Zelfs als je niet wint, is het een waardevolle leermogelijkheid. Dus, of je nu de overwinning behaalt of niet, je zult er zeker van profiteren. En als je de top 3 bereikt, kun je rekenen op aanzienlijke extra publiciteit.

De inschrijvingen voor de Belgium Gelato Festival Challenge 2024 zijn afgesloten.