Een minder voor de hand liggende vorm maar met herkenbare smaken zoals banaan en gianduja. De ZUUT-Spaanse ‘tranquilo’-stijl is niet ver weg.

GEKARAMELISEERDE BANANEN

440 g Verse bananen
65 g Rum Mount Gay® 55 % vol.
12 g Kristalsuiker

Snijd de bananen overlangs en in twee. Meng met de rum en de kristalsuiker. Karamelliseer in de oven en laat nadien afkoelen. Bewaar in de diepvries en snijd in mooie blokjes alvorens te gebruiken.

CAKEBESLAG

352 g Eiwit
176 g Eigeel
500 g Kristalsuiker
183 g Debic Cake boter
250 g Room 35%
3,9 g Zout
513 g Bloem
18 g Bakpoeder

Klop de eidooier met het eiwit en de suiker tot een lint. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Spatel door het eimengsel en vervolg met de vloeibare room. Smelt de boter en meng voorzichtig door het luchtige beslag. Spatel de gesneden bananenblokjes door de bereiding en verdeel in inox vormen van 13 x 13cm, 350gr per vorm. Bak af gedurende 33 minuten op 165°C .

GIANDUJA

1080 g Gianduja melk

Tempereer de gianduja op 33°C en verdeel in de inox vormen. 180 gr per vorm. Duw de cake er met de bovenkant in en laat uitkristalliseren. Ontvorm en spuit af met een gelijk mengsel cacaoboter/melkchocolade.

Ingrediënten

GEKARAMELISEERDE BANANEN

CAKEBESLAG

GIANDUJA