Patisserie Manus kun je niet ongemerkt voorbijrijden. Zowel de statige gevel in Brasschaat als de moderne look van Manus Bis in Kapellen herbergen het beste van wat je van een hedendaagse bakkerij mag verwachten. Pure, verse producten zonder franjes zijn het visitekaartje van een bakkerij waar beleving centraal staat. Herman, Max en Emelie Janssens staan borg voor een hedendaags en doordacht management, waarbij naast het zakelijke aspect ruim aandacht besteed wordt aan teamwork, personeelsbeleid en toekomstvisie.

TANGUY COELIS (°1989) is het creatieve brein achter het grootste deel van de zoete bakkerij. Samen met Max wordt elke creatie gewikt, gewogen en getoetst naar commerciële en productieve haalbaarheid. Als erkenning en bewijs van hun impact op de Vlaamse patisseriewereld is Patisserie Manus ook actief lid van Créateurs de Desserts.

Tanguy Coelis, opgeleid aan Ter Groene Poorte in Brugge, volbracht zoals zovelen zijn stages bij Herman Van Dender, Manus en Dellafaille. De vernieuwende stijl en een allesomvattend assortiment maakten snel duidelijk dat Patisserie Manus zijn speel- en werktuin zou worden.

‘De dagelijkse uitdaging is om met klassiekers te werken die in een hedendaags jasje gestoken worden maar toch vlot door het productieproces gaan, inclusief een gezonde marge. Iets wat eenvoudig klinkt maar waar menig bakker vandaag de dag nog mee worstelt.’

Om zichzelf daarnaast ook nog voldoende te onderscheiden, wordt met het Manus-team inspiratie gezocht in Parijs, het kloppend hart van de patisseriewereld. ‘De nieuwe wind komt uit Azië, waar menig getalenteerd vakman zich via sociale media en vakbladen aan de wereld laat zien. Kwaliteit is voor iedere vakman een evidentie, maar toch kun je daar nog het verschil maken. Zeromargarine, verse boter en room, lokale aardbeien uit Hoogstraten en geen diepvriesframbozen. Geen concessies.’

Volg dit jong talent

Facebook: @manus

Instagram: @patisserie_manus

www.patisseriemanus.be