Gecreëerd en geïnspireerd door bekende smaken rond jenever die je niet meteen zou verwachten in een banketbakkerij. Gin, limoen, cocktailstijl zijn de ingrediënten voor een feestelijke eindejaarsperiode. Een rijkelijk gevulde brioche op een feestelijke ontbijt- of brunchtafel is een alternatief voor klassiekers als panettone, stollen ...

BRIOCHE DEEG

1000 g Bloem T45
600 g Eieren
20 g Zout
50 g Gist
500 g Debic Brioche boter
140 g Hazelnootpoeder

AROMAS

150 g Kristalsuiker
80 g Gin The Botanist 60% vol.
1 Vanillestok
2 Limoenzestes

(Meng de dag ervoor de suiker met alle aromastoffen)

GARNITUREN

200 g Geroosterde hazelnoten
300 g Rozijnen

AFWERKING

1000 g Debic Brioche boter
QS Kristalsuiker
QS Bloemsuiker
QS Limoenzestes

Werkwijze

Kneed de bloem met de eieren, het zout en de gist gedurende 20 minuten op snelheid 1. Voeg de gearomatiseerde suiker en de boter toe en kneed verder gedurende 15 minuten op snelheid 1. Voeg het hazelnootpoeder toe en kneed nog 5 minuten op laagste snelheid. Voeg tenslotte de garnituur toe en stop met kneden zodra alles goed gemengd is. Stort in een plastic bak, vouw dubbel en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Bewaar vervolgens het deeg een nacht in de koelkast. Verdeel het deeg in bolletjes van 80 g voor individuele of 650 g per grote brioche.

Bol op en laat 30 minuten rusten. Duw een gat in het midden van het opgebolde deeg en vorm deze tot de vorm van een donut. Plaats in ingesmeerde bakvormen en geef een narijs van 2u30 op 25°C. Bak in een ventilatie oven op 170°C gedurende 10 minuten voor de individuele vormen en 25 minuten voor de grote brioches. Ontvorm onmiddellijk na het bakken en dompel in gesmolten boter. Rol in de kristalsuiker en bestrooi met bloemsuiker. Decoreer met limoenzestes.

ingrediënten

BRIOCHE DEEG

AROMAS

GARNITUREN

AFWERKING