Recept - Frangipanetaart met pecannoten

Benodigdheden

Ingrediënten

Pecannotentaart

Werkwijze

Pecan frangipane

  • Verzacht 180 gram boter met 80 gram rietsuiker tot een zalf textuur
  • Meng 330 gram pecannotenpoeder, 105 gram bloem en 150 gram eieren met de zalfstructuur met behulp van de keukenrobot met klopper

Zanddeegbodem

  • Verzacht 150gram boter met 65 gram fijne suiker tot een zalf textuur.
  • Meng kort 35 gram pecannotenpoeder, 250 gram bloem en 50 gram eieren met de zalfstructuur met behulp van de keukenrobot met klopper. Laat dit 1 nacht rusten.
  • Rol het deeg uit tot op 3 millimeter en fonceer de taartring met het deeg.
  • Doorprik de bodem vul het met de pecan frangipane.

Afwerking

  • Decoreer de taart met de pecannoot helften en stukjes.
  • Plaats de taart in de voorverwarmde oven op 180°C en laat deze gedurende 25 minuten bakken.

Tips

  1. Om een nog betere pecannoten smaak te bekomen kan je het poeder eerst gedurende 25 minuten roosteren in een voorverwarmde oven van 150°C.
  2. Wens je een smeuïgere frangipane, meng er dan 20% banketbakkerscrème onder.