Webbanner Covid

Verkorte houdbaarheidsdatum en manco's

Het Covid-19 virus heeft ook een grote impact bij onze leveranciers.

Verkorte houdbaarheidsdatum

Het overgrote deel van onze leveranciers plannen hun voorraden ruim op voorhand in. Door de plotse, maar drastische impact van het Covid-19 virus werden we overal geconfronteerd met een sterke omzetdaling in de diverse sectoren waardoor de opgebouwde voorraden niet kunnen roteren.

Dit heeft als resultaat dat wij als grossier heel wat producten zullen binnenkrijgen met een verkorte houdbaarheidsdatum.

FAVV

Binnen het Federaal voedselagentschap zijn ze ook op de hoogte van bovenstaande problematiek en willen ze iedereen nog eens informeren over het verschil tussen Tenminste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT)

Download de infofiche van het FAVV

Manco's

Bepaalde leveranciers hebben producten die zeer afhankelijk van zijn van de houdbaarheidsdatum en in deze bizarre tijden heeft dit ook een invloed op de uitlevering van deze producten. Door het beperkt aantal beschikbare werknemers kan de productie niet op volle toeren draaien en kunnen ze ons niet garanderen dat we de gevraagde producten op tijd zullen ontvangen.

Ranson denkt mee met jou

Ons team van bevoorraders, vertegenwoordigers en SPOC's staan in zeer nauw contact om, ondanks deze uitdagingen, jouw de gekende Ranson service te kunnen blijven garanderen. Zij proberen in de huidige omstandigheden de stocks zo optimaal mogelijk te beheren om een zo lang mogelijke houdbaarheid te garanderen naar u als eindklant.