Worlddays Webbanner Caramel

Sugar and spice and everything nice!

Sugar and spice and everything nice, dat kan je verwachten op 5 april, niet toevallig de Internationale Dag van de Karamel. Meteen zin om de smeuïgste desserten te creëren voor je klanten? Bekijk ons karamelassortiment voor eindeloze zoetigheid!

Crème Caramel

Recept - Crème Caramel

Ingrediënten

Recept

  1. Warm de glucose op tot 85°C
  2. Voeg de fijne suiker geleidelijk aan toe aan de glucose, wacht tot dat de suiker volledig opgelost is vooraleer je extra suiker toevoegd.
  3. Kleur het geheel goud-bruin.
  4. Meng de room met het vanille-extract, warm het mengsel op tot en 90°C en meng het tot een homogene massa.
  5. Giet dit door een puntzeef en laat het afkoelen in de koelcel.
  6. Zodra de karamel 35°C heeft meng je de melkerijboter, op kamertemperatuur, onder de karamel.

TIP

Het kan gebeuren dat bij het vermengen van de karamel en de boter dat men geen homogene emulsie bekomt. We raden aan om op het recept 3 % monostearate toe te voegen om steeds een gladde, homogene structuur te hebben. Dit kan je ook doen voor een chocolade ganache.