Header Chef Cutouts Sebastien Trudelle

Sebastien Trudelle
6 september

Ranshop Hoeselt

Header Chef Cutouts Proot Jan

Jan Proot
7 september

Piva Antwerpen

Header Chef Cutouts Sebastien Trudelle

Sebastien Trudelle
13 september

Ceria Anderlecht

Header Chef Cutouts Stephan Destrooper

Stephan Destrooper
14 september

Ter Groene Poorte Brugge

Ranson Inspirations

4 locaties, 3 topchefs, 2 sessies per dag!

We zijn alweer halfweg het jaar 2021. Het is opnieuw een heftig jaar, maar er is hopelijk licht aan het einde van de tunnel. Net als andere jaren wil Ranson en zijn partners jou inspireren om opnieuw uit te pakken met enkele prachtige kunstwerken tijdens het eindejaar.

Deze kunstwerken werden met kwalitatieve producten ontwikkeld door 3 topchefs. De chefs geven op 4 locaties het beste van zichzelf, dit in een sessie in de voormiddag en in de namiddag.

Sébastien Trudelle

Ceria Anderlecht
13 september

Gratis collectorsitem

Tijdens de demonstratie zal de chef drie van zijn creaties in detail, haarfijn uitleggen. Je zal ook de kans krijgen om deze 3 recepten te proeven tijdens de demonstratie.

Alle gedemonstreerde creaties van de verschillende demonstraties, inclusief 3 extra recepten per chef worden gebundeld in een prachtig boek met hardcover. Dit collectorsitem ontvang je gratis wanneer je de demonstratie volgt.

De Chefs

1000X1000 0000 Sebastien Trudelle 005

Sébastien Trudelle

Van jongsaf aan was Sébastien Trudelle gepassioneerd door patisserie. Hij wist al snel dat hij van zijn passie zijn beroep ging maken. Met zijn diploma banketpatisserie ging hij de leer bij chocolaterie Darcis. Waar hij 3 jaar samenwerkte met Jean-Philippe Darcis. IN 2012 opende hij als Fransman met zijn Nederlandse vrouw de patisserieboetiek Smores te Meersen in Nederland. Dit was een succes en in 2018 opende ze samen een tweede vestiging.

2018 was een topjaar want hij ontving in dat jaar van de Franse president de hoogste onderscheiding voor een Franse chef. Hij werd erkend als Meilleur Ouvrier de France Pâtissier/Confiseur.

1000X1000 0001 Proot Jan 2019

Jan Proot

Hoewel hij geboren is in het huis DelRey en van jongs af aan ondergedompeld werd in de patisserie, koos hij toch voor de richtting marketing. Na zijn studies keerde hij toch terug naar het atelier van DelRey. Gedreven door de wens om zich nog te verbeteren, ging hij in de leer Maison Wittamer en Oberweis.

Bij Wittamer leerde hij met brood werken, een product waarin DelRey niet in is gespecialiseerd. In de daaropvolgende jaren concentreert hij zich op het maken van patisserie, taarten, ijs en bruidstaarten. Hij doorloopt alle functies in het familiebedrijf, onder toeziend oog van Gunter Van Essche, winnaar Coupe du Monde de la Patisserie 1995. Vandaag is hij atelierverantwoordelijke en creëert hij samen met Gunther Van Essche nieuwe producten.

1000X1000 0002 Stephan Destrooper Callebaut 100 4

Stephan Destrooper

Na een bakkersopleiding in Ter Groene Poorte deed de jonge bakker achtereenvolgens ervaring op bij het gerenommeerde huize van Wely, Fauchon en Patisserie Mahieu. Daarna ging hij aan de sla bij Destrooper, het familiebedrijf dat in 1886 door grootvader Jules Destrooper werd opgericht.

Van daaruit werd de stap naar een eigen bakkerij in Beveren aan de Ijzer gezet. "De bakkerij draaide goed, maar we wilden onze producten aan een breder publiek aanbieden", klinkt het. Met dat doel wed in 2007 een nieuwe bakkerij ingericht in het pand van de voormalige bakkerij Dimal. Vandaag staat "Stephan Destrooper-Patissier" er met 10 personeelsleden garant voor een rijk assortiment dat ambachtelijk wordt bereid met de zuiverste grondstoffen.

De partners